Kirsten Wijbenga

Dit is werk, &Wij is opgericht door Kirsten Wijbenga. In haar werk als arbeidsdeskundige en manager merkte ze dat de doelen die ze met haar opdrachtgevers afsprak steeds bereikt werden. Haar aanpak? Altijd denken in mogelijkheden en oplossingen, duidelijk zijn en de kracht zien en zoeken in (de samenwerking met) mensen.

Wat ze met Dit is werk, &Wij wil bereiken is dat organisaties zich bewust worden wat ervoor nodig is om gezond te werken. Hierdoor kan verzuim in veel gevallen voorkomen worden. Als mensen toch medische beperkingen krijgen dan wordt er niet alleen geadviseerd over behandeling en re-integratie maar ook over de randvoorwaarden die er nodig zijn om het werk uit te kunnen voeren. Soms gaat dit over werkplekaanpassingen, maar vaak ook over samenwerking of leiderschap.

Kirsten is begonnen als verpleegkundige. Toen haar droombaan fysiek te zwaar voor haar werd moest ze tot haar grote verdriet op zoek naar ander werk. Als geen ander heeft ze ervaren hoe moeilijk het is om ondanks de aanwezige beperkingen te blijven geloven in de eigen mogelijkheden. Ze kreeg de gelegenheid om de opleiding tot arbeidsdeskundige te doen en maakte de overstap naar een arbodienst. Na de opleiding Hoger Management is zij als klant- en interim-manager aan de slag gegaan.  In december 2013 richtte ze Dit is werk, &Wij op. Haar eigen ervaring in combinaties met de opgedane kennis en werkervaring maakte dat ze een unieke aanpak kon ontwikkelen. Gezond werken en hier als organisatie maar ook als medewerker je verantwoordelijkheid in durven nemen, is de basis. Daarbij heb je professionals nodig die uitspraken doen over wat gezond werken inhoudt en beiden helpen dit te  bereiken.

Dat het ondernemerschap haar goed beviel liet ze zien doordat ze nog een bedrijf is begonnen; Dit is Werk. Ze doet dit samen met Ronald Obbes. Het ondernemerschap, hun verschillen in kennis en ervaring met daarbij een groot netwerk bleek een goede combinatie om hiermee aan de slag te gaan. Dit is Werk richt zich op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, waarbij het de verbinding tussen werkgevers en kandidaten wil zijn met als doel een succesvolle match tot stand te brengen. Voor meer informatie zie Dit is Werk