Kirsten Wijbenga

Foto Kirsten bewerkt&Wij is opgericht door Kirsten Wijbenga. In haar werk als arbeidsdeskundige en manager merkte ze dat de doelen die ze met haar opdrachtgevers afsprak steeds bereikt werden. Haar aanpak? Altijd denken in mogelijkheden en oplossingen, duidelijk zijn en de kracht zien en zoeken in (de samenwerking met) mensen.

Wat ze met &Wij wil bereiken is dat organisaties weer invloed krijgen op hun eigen verzuim(percentage); zowel de leidinggevenden in de begeleiding als de medewerker zelf. Verzuim is niet iets wat je buiten de deur oplost, het is belangrijk dat je zelf in gesprek kunt (blijven) met elkaar, en soms heb je hier wat hulp van buitenaf bij nodig. Het is niet alleen goedkoper om dit zelf te doen, de resultaten zijn ook beter. Het is niet de vraag of 2% verzuim haalbaar is, dit hangt er puur vanaf hoeveel energie je hier als organisatie zelf in wilt stoppen. Goed nieuws toch?

Kirsten is begonnen als verpleegkundige en na een aantal leidinggevende functies bekleed te hebben in de Zorg heeft zij de opleiding tot arbeidsdeskundige gedaan om bij verschillende arbodiensten te gaan werken. Na de opleiding Hoger Management heeft zij als klant- en interim-manager gewerkt. Haar ideeën hebben in 2011 bijgedragen aan het ontstaan van het bedrijf Comfort aan Huis waar ze begin 2013 volledig aan het werk is gegaan. Door de uitbreiding van dit concept is er besloten om de werkzaamheden gericht op het voorkomen en beperken van verzuim onder een apart label onder te brengen, vandaar dat op 1 december 2013 &Wij is opgericht.

Dat het ondernemerschap haar goed bevalt laat ze zien doordat ze nog een bedrijf is begonnen; Dit is Werk. Ze doet dit samen met Ronald Obbes. Het ondernemerschap, hun verschillen in kennis en ervaring met daarbij een groot netwerk bleek een goede combinatie om hiermee aan de slag te gaan. Dit is Werk richt zich op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die onder het doelgroepregister vallen. Dit is Werk is hierbij de verbinding tussen werkgevers en kandidaten met als doel een succesvolle match tot stand te brengen. Voor meer informatie zie Dit is Werk