Help, ik begrijp de bedrijfsarts niet!

Mijn collega Sylvia vraagt of ik een werkgever wil terugbellen over een zieke medewerker. Als ik van haar de gegevens krijg ken ik de werkgever niet. Ik ben niet verbaasd, we worden vaker gebeld door bedrijven die niet bij ons zijn aangesloten. Het blijkt de eigenaar te zijn van een installatie-bedrijf. Volgens hem geeft de bedrijfsarts niks aan over het werk. De werkgever maakt zich zorgen, de medewerker is al lang thuis, hij begrijpt het niet

Ik stel voor om met de medewerker in gesprek te gaan. Hierdoor wordt me duidelijk dat hem veel dwars zit, hij voelt zich vooral niet gehoord. Het werk werd hem te veel, zeker in combinatie met zijn privé situatie waar hij in scheiding ligt. Aan het werk gaan betekent voor hem weer in de rollercoaster stappen waar hij geen invloed op heeft. Ik stel voor om een driegesprek met zijn werkgever te voeren. In dit gesprek bespreken we de frustraties van de medewerker over het werk, dit klaart de lucht. Ook maken we afspraken hoe het werk er uit moet komen te zien zodat het niet opnieuw te veel wordt. Als laatste geef ik uitleg over re-integreren na overbelasting zodat op basis daarvan ze een opbouwschema kunnen opstellen en ook weten wat te doen als het niet gaat. Als de medewerker hierna de bedrijfsarts bezoekt kan deze zich vinden in het plan. Binnen twee maanden is de medewerker weer aan het werk.

Iedereen bijj &Wij lost graag dergelijke situaties op. Nog liever voorkomen we ze. Dit is de reden dat wij  een bedrijfsarbeidsdeskundige als eerste in gesprek laten gaan i.p.v. de -arts. Hierdoor kunnen we eruit filteren wat niet medisch is maar wel invloed op de werkhervatting heeft. Als er hierna nog medische zaken onduidelijk zijn schakelen we de bedrijfsarts in met gerichte vragen. Onze artsen, werkzaam in Drenthe, Groningen, Friesland en Overijsel, zijn gewend om nauw samen te werken met bedrijfsarbeidsdeskundigen. Uiteraard allemaal  passend bij de eisen vanuit de wetgeving. Als werkgever krijg je hierdoor samen met je medewerker weer invloed op de situatie.
Kirsten Wijbenga