Hoe kan je verzuim door overbelasting voorkomen?

Bkey-2114313_960_720ijna in elk gesprek die wij voeren met werknemers die zich ziek melden door overbelasting wordt aangegeven dat dit al langer speelt. Dit betekent dat je collega in de periode voorafgaand aan de ziekmelding bewust maar meestal onbewust al signalen afgeeft. In veel van deze gevallen was het verzuim toen te voorkomen. Wat zijn de signalen van overbelasting en wat kan je doen als leidinggevende om je collega fit te houden en een ziekmelding te voorkomen?

Signalen die een overbelaste collega afgeeft.

  • Vaker dan normaal ziek of geregeld zich ziek voelen (maar wel werken)
  • Humeurig
  • Praten over problemen thuis of op het werk
  • Klagen over drukte/stress
  • Minder productief

Wat te doen als je de signalen herkent?

Goed om te bedenken dat de collega die de signalen afgeeft zich er niet van bewust is. Steeds harder werken (vaak minder efficiënt) en geïrriteerd reageren als iemand je hierin blokkeert, horen er namelijk bij. Vragen hoe het gaat kan dan al verkeerd vallen. Toch begint het hiermee. Aandacht voor je collega en soms ook je hulp aanbieden, is belangrijk en kan al een gevoel van verlichting geven. Hier is het echter meestal niet mee opgelost. Mensen die zich overbelast voelen hebben de neiging steeds door te gaan.

Een goed gesprek

Vaak meer dan één, want soms duurt het even voordat je collega inziet dat hij of zij bezig is zichzelf te overbelasten. De gouden regel hierbij is om niet alleen maar te praten, maar ook te zorgen dat je collega echt aan de slag gaat. Een mooie vergelijking hierbij is mijn verwilderde tuin. Praten over de tuin is niet voldoende, ook gebeurt er nog steeds niks als ik een hark, snoeischaar en veger koop. Mijn tuin gaat er pas beter uit zien als ik daadwerkelijk aan de gang ga met het tuingereedschap en wellicht ook wat hulp erbij vraag! Zo werkt het ook bij overbelasting; praten hierover is niet voldoende, ook niet om goede voornemens te maken. Het wordt pas beter als je collega echt laat zien keuzes te gaan maken en hulp in te schakelen om zo de overbelasting op te lossen.

Na het goede gesprek

Als het je gelukt is om je collega in te laten zien dat er wat moet veranderen en je hier goede afspraken over hebt gemaakt ben je goed bezig! Om echt er zeker van te zijn dat de afspraken gaan werken is het van belang om deze na het gesprek vast te leggen, en vervolgens om de paar weken te gaan evalueren, om na te gaan of er meer balans wordt ervaren. Zo niet, dan begint het opnieuw; afspraken maken, deze vastleggen en volgen of het een positief effect heeft.

Wat als praten met je collega niet (meer) lijkt te helpen?

Ook dan stopt het niet. Los van dat jij je zorgen maakt over je collega is deze vaak minder productief en dreigt hij of zij uit te vallen. Verminderde productiviteit en verzuim kosten geld. Dit besteed je liever aan andere zaken. Als de gesprekken niet meer werken of als het jullie niet lukt om oplossingen te bedenken, wordt het tijd om hulp in te schakelen. Verzuimbegeleiders zoals &Wij voeren ook preventieve verzuimgesprekken en kunnen je werknemer, maar ook jou als werkgever, adviseren wat te doen. Vaak wordt er dan niet alleen meegedacht, maar ook een interventie geadviseerd die de medewerker helpt om de overbelasting op te lossen. Denk aan coaching of praktische hulp.

Sparen

Een tip voor werkgevers is om een potje beschikbaar te houden om te investeren in je medewerker als verzuim dreigt. Een dag verzuim kosten gemiddeld tussen de 200-400 euro. Verzuim door overbelasting duurt vaak langer dan een dag. Investeren in preventie toont niet alleen goed werkgeverschap, maar is meestal goedkoper dan wachten op de ziekmelding!