Wat is een reintegratie check?

‘Ik weet het ook niet, ik ben toch geen dokter?”
Ik hoor het vaak van werkgevers als ik met ze praat over hun zieke medewerker.
Blijft toch vreemd deze uitspraak, want het klopt, je bent de leidinggevende op het werk. De plek waar een gat is gevallen vanwege de afwezigheid van je collega.
De dokter is bij verzuim meestal al betrokken, dus vanwaar de opmerking? Blijkbaar blijven er nog vragen onbeantwoord, zoals:
‘Wanneer kan ik de medewerker op het werk terug verwachten?’ ’Kan ik als werkgever iets doen om te zorgen dat de medewerker sneller aan het werk kan? ’Wat kan de medewerker wel doen op het werk tijdens zijn ziekte?’ ‘Hoe kan ik het beste het gesprek over werk aan gaan?’

En zo zijn er nog meer vragen die spelen. Als werkgever loop je nou eenmaal tegen zaken aan als er een zieke medewerker is. Daar is de reintegratie check voor. Een arbeidsdeskundige kijkt mee, vraagt door en helpt antwoord te krijgen op je vragen. Zodat je als goed werkgever kan zorgen dat er een duidelijk traject is waar iedereen weet wat te doen. En vooral.. waar er met elkaar toegewerkt wordt naar terugkeer op het werk. Ook het gevoel te veel vragen te hebben? Klik hier voor meer informatie of bel/mail ons. (085-4015156 of officemanager@en-wij.nl). Een hartelijke groet van Kirsten Wijbenga.