Ziekteverzuim; dat pak ik zelf aan!

Als werkgever wil je niet steeds afhankelijk zijn van (dure) adviseurs  die vaak niet begrijpen hoe het er in je bedrijf aan toe gaat en die ook nog eens je mensen niet kennen. Dat snap ik, als ondernemer sta ik er ook zo in. Als werkgever wil ik ook het liefst alles zelf regelen; niet alleen goedkoper, maar ik kan het ook op mijn manier doen. 

Inmiddels ben ik er wel achter gekomen dat ik goede adviseurs nodig heb die mij vertellen hoe ik het zelf kan regelen, en die onderdelen die ik niet zelf mag of kan doen, uitvoeren voor mij. Hoe blij ben ik met Netaccount die dit op financieel gebied doet voor zowel Dit is Werk als &Wij en waar zouden wij zijn zonder de IT Company die onze ICT regelt, maar ook zorgt dat mijn collega’s veel zelf kunnen aanpassen?

Dus ja, ziekteverzuim dat pak je zelf aan als werkgever. Alleen er zijn ook onderdelen die je niet zelf kan of mag doen. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van een probleemanalyse, of over privacy gevoelige zaken communiceren. En kan je knopen doorhakken als iemand door gedoe op het werk thuis blijft? Nee, dan hebben zowel jij  als je medewerker een onpartijdige en deskundige partij nodig die jou en je bedrijf kent en gesprekken op het werk voert. Een partij die, zodra dit kan, gezamenlijk om de tafel gaat. Heel blij om als werkgever zelf goede adviseurs om me heen te hebben en andersom vanuit &Wij deze rol voor veel werkgevers te kunnen vervullen!
Kirsten Wijbenga